Nascuta la Ploiești, pe 30 Iulie 1991, Raluca si-a inceput relatia cu muzica de la o varsta frageda. Demonstrand o afinitate muzicala iesita din comun, este admisa , la varsta de 7 ani, la Liceul de Arta Carmen Sylva, unde va studia vioara.

Atenta îndrumare a tatalui cat si exigenta profesorilor au determinat-o pe Raluca sa progreseze constant, dorindu-si o cariera ca si muzician. Drumul ei catre perfectionare a dus-o , dupa terminarea liceului, la București, pe treptele Facultatii de Interpretare Muzicala , din cadrul UNMB, institutie care ii ofera un loc de studii din anul 2010.

Pe perioada studiilor in cadrul UNMB, Raluca s-a obisnuit cu scena , sustinand recitaluri si concerte, dar si cu mediul competitiv specific profesiei de violonist , participand si castigand premii la concursuri.

Dupa terminarea facultatii, Raluca simte in continuare nevoia de a-si largi orizontul muzical. Cu o educatie solida in spate, in ceea ce priveste muzica clasica si muzica populara, Raluca si-a orientat curiozitatea catre alte genuri muzicale .

erseverenta si optimismul , alaturi de credinta testata cum ca rabdarea si studiul aduc rasplate, i-au fost ghizi pe parcursul acestei calatorii anevoioase.

Inca din perioada studiilor , Raluca a descoperit o pasiune in continua dezvoltare , pentru muzica populara autohtona.

Vocea Ralucai poarta indiciile unei educatii muzicale stabile, îmbinată cu imaginatie si bun gust. Acestea sunt doar cateva din elementele care ii intriga si incanta publicul.
Pe scena , in lumina reflectoarelor, Raluca se simte ca acasa.

In anul 2011 inregistreaza prima sa piesa solo in studio , in posturile atat de solist vocal , cat si de violonist.

Drumul Ralucai continua si scoata la iveala un artist din ce in ce mai complex .
Vioara electrizanta, parul lung si stralucitor, timbrul si tehnica vocala, toate combinate cu un optimism contagios, sunt cateva din elementele care o ajuta sa cucereasca publicul din prima clipa, cu fiecare ocazie.

Raluca Raducanu